Đề Thi Tiếng Anh Lớp 5 Học Kì 1

Đề cương ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 giúp các em học sinh lớp 5 tham khảo, hệ thống lại toàn bộ kiến kiến thức quan trọng, cùng rất nhiều các dạng bài tập tiếng Anh lớp 5 để ôn thi học kì 1 hiệu quả.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 5 học kì 1

Các nội dung trong đề cương ôn tập môn tiếng Anh lớp 5 bám sát vào kiến thức trong sách giáo khoa, giúp thầy cô giao đề ôn cho học sinh của mình thuận tiện hơn. Vậy mời thầy cô và các em học sinh cùng theo dõi bài viết dưới đây:


Đề cương ôn tập kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập tiếng Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021

I. Answer these following questions.

1. What’s your name? ……………………………………………………..

2. How are you today? ………………………………………..

3. How old are you? ……………………………………………………..

4. Where are you from? ……………………………………………………..

5. What nationality are you? ……………………………………………..

6. What’s your hobby? ……………………………………………………

7. What’s the name of your school? ………………………………………………..

8. Where is your school? ……………………………………………………..

9. What’s your address? ……………………………………………………….

10. What do you do on Saturday? ………………………………………………..

11. What do you do in the morning? ………………………………………………..

12. What do you do in the afternoon? …………………………………………….

13. What do you do in the evening? ………………………………………………..

14. What time do you get up? ……………………………………………………….

15. Where did you go on holiday? ……………………………………………

16. How did you get there? ……………………………………………………………


17. Did you go to the party? ……………………………………………………

18. What did you do at the party? …………………………………………………

19. Where will you be this weekend? …………………………………………….

20. What will you do there ? …………………………………………………………

21. How many lessons do you have today? …………………………………………

22. When do you have English? ………………………………………………

23. What’s your favourite subject? ……………………………………………………..

24. How do you learn vocabulary? ………………………………………………..

25. How do you practice speaking English? …………………………………………..

26. How do you practice listening English? ………………………………….

27. How do you practice writing English? …………………………………………

28. Why do you learn English? ……………………………………………………

29. Do you like reading short stories? ………………………………………….

30. What are you reading? ……………………………………………………………

31. What ‘s the main character like? …………………………………………………

32. What did you see at the zoo? ……………………………………………………….

33. When will the Teacher’s Day be ? ………………………………………………..

34. What will you do this day? …………………………………………………………

II. Vocabulary.

Exercise 1: Choose the odd one out.

1. A. flat B. road C. cottage D. villa

2. A. lane B. house C. road D. street

3. A. quiet B. bigger C. pretty D. crowed

4. A. always B. usually C. early D. often


5. A. swimming B. morning C. fishing D. surfing

6. A. morning B. afternoon C. running D. evening

7. A. dance B. activity C. watch cartoon D. have nice food

8. A. watch B. came C. go D. have

9. A. did B. went C. played D. had

10. A. surfed B. played C. prepared D. got

11. A. morning B. day C. evening D. afternoon

12. A. New York B. Sydney C. Thailand D. Tokyo

13. A. modern B. peaceful C. building D. crowded

14. A. python B. snack C. peacock D. panda

15. A. gentle B. hard-working C. cruel D. character

16. A. geography B. chemistry C. physics D. essay

17. A. reading B. pronunciation C. listening D. writing

18. A. move B. swing C. roar D. funny

19. A. quietly B. quickly C. funny D. loudly

20. A. Cinderella B. Doreamon C. Aladdin D. fairy tales

21. A. train B. underground C. scooter D. countryside

22. A. sunbathe B. explore C. trip D. build

III. Grammar

Exercise 2: Choose the best answer

1. What time do you go to school, Mai?

A. Yes, at 6.45 a.m

B. 6.45 a.m

C. At 2.45 a.m

D. At 6.45 a.m

2. How many …………….do you have today ?

A. sujects

B. subjects

C. pupils

D. childrens

3. . My father ……………….a book last night .

A. reads

B. readed

C. read

D. rode

4. Nam is good ………….Music , but he is bad……………….English .

A. at/ in

B. in/ at

C. at / to

D. at / at

5. Where were you last Sunday ?

A. by taxi

B. it’s Nam Dinh province

C. at school

D. two years ago

6. Will Nam be at school tomorrow ?

A. Yes, she is.

B. Yes, he will.

C. She is .

D. Yes, he is going.

7. We ………….. and ……………at the party yesterday .

A. sing/ dance

B. sang/ danced

C. sings/ dances


D. sang/ dance

8. What is ………favourite colour ? I like red.

A. his

B. her

C. you

D. your

9. …………………………………………? It’s Mrs Lien .

A. What subjects do you have today?

B. How many pencils are there ?

C. Who is your English teacher ?

D. Is she at school now ?

10. At school, we learn ………a lot of things.

A. in

B. at

C. to

D. about

11. He likes playing sports …………football and tennis.

A. such as

B. such like

C. sample

D. example

12. What is Tam like ? ……………………………. .

A. She is cruel

B. She is gentle and kind

C. She is brave

D. She is generous

13. The monkeys swing …………………….. from tree to tree .

A. loudly

B. beautifully

C. quickly

D. quietly

14. I went to my hometown ………………..motorbike .

A. by

B. for

C. at

D. to

15. . His father always ………….coffee for breakfast.

A. drink

B. drinks

C. is drinking

D. are drinking

16. What foreign …………….do you have at school?

A. subject

B. song

C. language

D. book

17. They would like some milk……….. dinner.

A. in

B. at

C. for

D. of

18. How do you …………….. listening? – I watch English cartoons on TV.

A. practise

B. learn

C. want

D. have

19. Where …………you usually…………..in the evening ?

A. do / go

B. are / go

C. are / going

D. do / going

20. When I see a new word, I try to guess its …………………

A. name

B. vocabulary

C. meaning

D. language

21. In ………………………….we learn how to use a computer.

A. science

B. Music

C. IT

D. PE

22. How…………..do you brush your teeth ?

A. many

B. often

C. old

D. time

23. He practices ……………English by ………………cartoons on TV .

A. Listening/ watching

B. listen / watch

C. watching/ listening

D.listens/ watches

24. The boy ……………….his teacher some beautiful flowers.

A. like to give

B. like giving

C. likes gives

D. would like to give

25. They write emails to _____ other every day.

A. every

B. each

C. one

D. they

Exercise 3: Supply the correct form of verb

1. Yesterday , my sister (be)………………………..at home .

2. They (not be )………………………at school next Sunday.

3.(he be )…………………….at the party last night ?

Yes, he (be )…………………

4. Nam often (do )………………………………his homework after school .

5. What time …………you (go) .....................to bed last night?


6.. We (be) ……………………in London next week.

7. It (be)……………………sunny yesterday.

8. I and Nam (be)………………………at the cinema yesterday.

9.Last summer, I (visit)…………………Da Lat with my family .

10. Last night , I (do) ……...my homework .Then I (go)…………….to bed.

11.She always (wash )………………………….her face every morning .

12. We (be)………………………….single last year.

13. Nam (listen)……………………..to music yesterday .

14. (He have) ...................................a lot of friends in Ho Chi Minh city 3 years ago?

15. His uncle (take).............................him to see a doctor last week.

16.She rarely (chat )………………..with her friends .

17.Every night I (go )………………………bed early .

18. They ( not eat)............................meat in their meals in Vung Tau tomorrow.

19. I(wear) ................................the cap with a dolphin on it yesterday.

20. Liz (teach)........................................ Ba some English last week.

21.We (dance)………………..and (sing)…………………at Nam’s party last night.

22. Yesterday, I (get……………….up at 6 and (have)………….breakfast at 6.30.

23. They (buy ) …………………….. that house last year.

24. She ( not go) …………..………. to school next week .

25.That boy ( have ) …………… some eggs last night.

IV. Writing

Viết tên các môn học mà em biết:

Viết các hoạt động mà bạn biết:

Viết các con vật mà em biết:

Viết một đoạn văn giới thiệu bản thân (ưu tiên đề cập đến những thông tin được học trong sách giáo khoa)

Đáp án bài tập tiếng Anh học kì 1 lớp 5

I. Answer these following questions.

Học sinh tự trả lời. Gợi ý

1 - My name is My Le.

2 - I am not well.

3 - I am ten years old.

4 - I am from Thai Binh province.

5 - I am Vietnamese.

6 - I like listening to music.

7 - Its name is Le Quy Don.

8 - It is on Duy Tan street.

9 - It is at 82 Dich Vong Hau street.

10 - I do my homework.

11 - I do the morning exercise, wash my teeth, wash my face and have breakfast

12 - I go to the English club with my classmates.

13 - I watch TV and read books.

14 - I get up at 6.30.

15 - I go to the supermarket.

16 - By motorbike.

17 - Yes, I do.

18 - I sang and danced.

19 - I will be at my grandparents" house.

20 - I will fly the kite.

21 - I have four lessons.

22 - I have it on Monday, Thursday and Friday.

23 - It is English.

24 - I write new words in the note and read them aloud.

25 - I talk with my foreign pen friends.

26 - I listen to English stories.

27 - I write letter to my pen friends.

28 - Because I want to become an English teacher.

Xem thêm: Jual License Key Avast Murah

29 - Yes, I do.

30 - I am reading Tam Cam.

31 - Tam is gentle and kind.

32 - I saw elephants and snake.

33 - It will be on Friday.

34 - I will sing.


II. Vocabulary.

Exercise 1: Choose the odd one out.

1 - B; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - B; 8 - B; 9 - C; 10 - D;

11 - B; 12 - C; 13 - C; 14 - B; 15 - D;

16 - D; 17 - B; 18 - D; 19 - C; 20 - D; 21 - D; 22 - C;

III. Grammar

Exercise 2: Choose the best answer

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - A; 15 - B;

16 - C; 17 - C; 18 - A; 19 - A; 20 - C;

21 - C; 22 - B; 23 - A; 24 - D; 25 - B;

Exercise 3: Supply the correct form of verb

1 - was; 2 - will not be; 3 - Was he - was; 4 - does;

5 - did ... go; 6 - will be; 7 - was; 8 - were;

9 - visited; 10 - did - went; 11 - washes; 12 - were;

13 - listened; 14 - Did ... have; 15 - took; 16 - chats;

17 - go; 18 - will not eat; 19 - wore; 20 - taught;

21 - danced - sang; 22 - got - had; 23 - bought; 24 - will not go; 25 - had;

Đề cương ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

I. Circle the correct word in each sentence.

1. I (like/ likes) nuts.

2. He often (get up/ gets up/ get ups) at six o"clock.

3. Tom (like/ likes/ doesn"t) chocolate.

4. (What/ When) have we got maths?

5. What"s the time? - (It"s five o"clock./ It"s at five o"clock.)

II. Choose the best answer:

1. Ha Noi is a big ............. in the north.

A. street

B. city

C. town

D. lane

2. His.......... is 187B, Giang Vo Street.

A. class

B. road

C. town

D. address

3. His flat is far .... the city centre.

A. from

B. to

C. with

D. of

4. They usually ......... early and do morning exercise.

A. gets on

B. get up

C. get on

D. gets up

5. What ......... you do after school? – I usually do my homework.

A. do

B. are

C. does

D. x

6. Mary often ......... TV after dinner with her parents.

A. watch

B. to watch

C. watches

D. watchs

7. What does your mother ........ in the evening? – She ......... me with my homework.

A. do – help

B. do – helps

C. does – helps

D. does – help

8. I sometimes go to the sports centre with my friends ......... the afternoon.

A. on

B. at

C. with

D. in

9. I went ......... a trip with my family.

A. in

B. on

C. at

D. of

10.......... did you go on holiday?

A. What

B. Where

C. Which

D. How many

III. Choose the best answer:

1. She went to Hoi An Ancient .........

A. city

B. village

C. town

D. island

2.Liz _______ Nha Trang last holiday and she _______a lot of souvenirs

a. visits/buys

b. visited/buyed

c. visited/bought

d. visit/bought

3.Where _______you visit when you were in Ha Long?

a. do

b. did

c. will

d. is

4.Did you_______any photographs there?

a. take

b. takes

c. took

d. taking.

5.You parents look very_______.

a. happily

b. happiness

c. happy

d. to be happy.

6.Her parents want her not_______ too much candy.

a. eats

b. eating

c. to eat

d. ate

7.What is the matter with you, Minh? _______have a toothache

a. I

b. She

c. He

d. Minh

8.What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

a. eat

b. eats

c. ate

d. eating

9. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef and milk.

a. have

b. had

c. has

d. having

10.What _______ do you like? I like table tennis.

a. schools

b. sports

c. books

d. music

IV. Choose the best answer.

1. Where are you from? I’m from………….

A. Vietnamese

B. Ha Noi

C. Indonesian

2. What’s his nationality? He’s…………….

A. Cambodian

B. Australia

C. America

3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from …………

A. Malaysian

B. Indonesia

C. Australian

4. Where do you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street

A. at

B. in

C. on

5. What’s your house like? It’s …………..


A. blue gate

B. a yard

C. a cottage

6. What ………… did you give Tony?

A. a doll

B. present

C. a ball

7. She ……… classes at 7:00 a.m

A. has

B. have

C. having

8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic

A. a

B. an

C. the

V. Choose the correct answer.

1. What’s your address?

A. It’s 56, Duy Tan street.

B. It’s small and quiet.

2. What is Phu Quoc Island like?

A.I like it.

B. It’s beautiful.

3. How often do you do exercise?

A.I play sports.

B. Once a day.

4. How did you go to the cinema?

A. My father took me there.

B.I go there by foot.

5. Where did you go on holiday?

A. My classmate went to school late.

B.I went to Ho Chi Minh City.

VI. Circle the best answers

1. Did you go on a picnic?

A. Yes, I do

B. Yes, I did

C. Yes, I don’t

D. Yes, I didn’t

2. What’s your address? ---> It’s………………

A. Village

B. Countryside

C. 70 Village Road

D. City

3. What’s Tam like?

A. He’s kind

B. She’s a princess

C. She’s kind

D. He’s a King

4. Where will you be tomorrow?

A. I will be at home

B. He will be in the mountains

C. She will be on the beach

D. They will be by the sea

5. When will Sports Day ………?

A. in

B. on

C. to

D. be

6. ……….. did you go on holiday?

A. What

B. How

C. Who

D. Where

7. What do you ……… in the morning?

A. on

B. do

C. play

D. like

8. How many ………… do you have today?

A. lesson

B. four

C. five

D. seven

VI. Match the sentences in the column A with column B.

AB
1. Where is Lawan from?A. It’s a small house. It’s got a red roof.
2. Where in Australia are you from?B. We’ll go to Nha Trang Beach.
3. What’s your house like?C. She’s from Thailand.
4. What did Nam do last night?D. Yes, of course
5. Where will we go?E. Sydney.
6. Did you go to Nam’s birthday party?F. He’s did his homework.

VII. Match the sentences in column A with those in column B

A

1. How can I get to the zoo?

2. Where is the cinema?

3. How did the accident happen?

4. What"s winter like in your country?

5. How did you get to your hometown?

B

a. It"s often cold.

b. Turn right. It"s on the next corner.

c. By plane.

d. I didn"t wear a helmet.

e. You can go by bus.

VIII. Match the sentences

1. What’s your address?a. Yes. I did.
2. Did you go to the party?b. I watch English cartoons on TV.
3. How do you learn English?c. Yes, I will.
4. What are you reading?d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.
5. Will you take part in Sports Day?e. It’s 75 Hai Ba Trung street.

IX. Read and match:

1. Where will you be this weekend?a. They’ll be by the sea.
2. Where will Mai be tomorrow?b. I think I’ll swim in the sea.
3. Where will Hung be next weekend?c. He’ll be in the mountains.
4. What will your family do this weekend?d. I don’t know. I may explore the caves.
5. Will you visit Tuan Chau Island?e. Because I have to study.
6. Where will Tom and Peter be next month?f. I think we will go for a picnic.
7. What will you do at Ha Long Bay?g. She’ll be on the beach.
8. Why will you be at home, Hoa?h. I think I’ll be at home.

X. Read the text carefully. Tick (a) True or False.

Tom likes reading. On Sunday, he often stays at home and reads comic books. He like Case Closes very much. It is a Japanese story. The main character is a schoolboy called Jimmy Kudo. He often helps the police. He is good at his job. Jimmy Kudo is Tom’s favourite character because he is clever and brave.

1. Tom likes reading books in his free time

2.Case Closed is a Malaysian story.

3.The main character is Jimmy Kudo

4.Jimmy Kudo is a policeman

5.Jimmy Kudo is clever and brave

XI. Fill in each gap with a suitable word from the box.

friendly; English; subjects; lessons;

It is Friday today . Quan is at Dai Thanh Primary School. He has four (1)……………..: Vietnamese , Maths , English and IT. Quan has (2)………………. four times a week. Miss Trang is his English teacher . She is a kind and (3) …………….teacher . English is one of Trung’s favourite (4)……………….. because he loves reading English short stories and comic books . Quan also likes chatting online with his foreign friends like Akiko , Tony , Linda and Peter .

XII. Read and write one or more words in each gap.

Hi! I"m Luke. I like sport and art. On Monday, I play badminton with my dad. On Wednesday, I have an art lesson after school. After my art lesson, I visit my grandma. On Friday, I do my homework. Then I write emails. On Sunday, I play football in the park with my friends.


1. .............................. he plays badminton with his dad.

2. On Wednesday, he................................lesson after school.

3. After his art lesson, he visits his...........................

4. On Sunday, he plays football........................... with his friends.

XIII. Read and answer the question.

My name is Mai. I get up very early in the morning. I do morning exercise with my father. After breakfast, my brother and I ride a bicycle to school. We come home at 11 o’clock and then I have lunch with my family. In the afternoon, I study with my partner. Her name is Linh. Sometimes, I go to the library to look for some information. My family go to the cinema once a month.

1. What’s her name?

2. Does she get up late in the morning?

3. Who does she go to school with?

4. What’s her partner’s name?

5. How often does her family go to the cinema?

XIV. Đọc đoạn văn và viết T (đúng) hay F (sai).

Cao Bang is in the north of Vietnam. A lot of families live on rice farms. The farms are far from town so the children walk a long way to school. They have lessons in the mornings and they help their parents in the afternoons. They are very good students.

Mai is a student in Cao Bang. She lives on a farm in the mountains. It is far away from the town. She walks for an hour to get to school. She has lessons in the mornings then she goes home and helps parents on the field in the afternoons. Finally, she does homework in the evenings. Some of her friends live ten kilometers away from her.

1 Cao Bang is in the south of Vietnam ……..

2 The children walk to school. ……

3 The children are not bad students ……

4 Mai lives close to her friends. ……

XV. Read and answer.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

1. What is his name?

_______________________

2. When was Nam’s birthday party?

________________________________

3. Who went to Nam’s birthday party?

_________________________________

4. What did Phong do at the party?

________________________________

5. What did Linda do at the party?

__________________________________

6. What time did the party end?

___________________________________

XVI. Read the passage and answer the questions.

Champa is a sun bear. She is 12 years old. Bears usually live in the forest but Champa lives in the bear center at Cat Tien National Park. The bear center has a swimming pool, climbing towers, and comfortable places for Champa to sleep, eat, and play. Some of Champa’s family members live there with her. There are some trees in the bear center and Champa loves to climb to the top of them.

Champa has big teeth but she mainly eats fruit. Champa’s favorite food is mangoes, but she also eats apples, nuts, eggs, and honey. The park keepers bring Champa and her family fruit to eat every day. Sun bears usually sleep during the day and wake up at night. Champa likes the park keepers and wakes up when she hears them bringing food in the evenings.

1. How old is Champa?

__________________________________________________________________

2. Where do bears usually live?

__________________________________________________________________

3. Where does Champa live?

__________________________________________________________________

4. What does the bear center have?

__________________________________________________________________

5. Who lives with Champa?

___________________________________________________

XVII. Read and answer the questions

Hello, I am Mai. Last week, I came to visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red and its walls are yellow. There are two doors and six windows. They are both green. There are a lot of trees and flowers around the house. The gate is black and the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. And I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable.

1. What did Lan do last week?

.......................................................................................................................................

2. Her grandparents’ house is big or small? ......................................................................................................................................

3. Does she like going fishing with her grandfather? .......................................................................................................................................

4. What colour is the gate?

...........................................................................................................................

XVIII. Read and answer the questions.

Mai lives in the countryside with her grandparents. It’s an old and peaceful village. There are a lot of trees around her house. In the morning, Mai always has breakfast with her grandparents before she goes to school. Her classmates are friendly and kind. On summer holidays, Mai visits her uncle in the city. She stays in his house for 2 weeks.

Nổ hũ club online uy tín | link tải 567live app|W88 | ứng dụng qqlive download| tải mmlive apk | b52 club - Game đánh bài online hot nhất VN